Ik ben geboren in Den Haag in 1956 als jongste van vijf kinderen. In mijn geboortestad heb ik verschillende functies bekleed. 
 
Hierdoor heb ik een ruime  werkervaring gekregen in diverse geledingen. Ik heb o.a. gewerkt als lerares Nederlands, als directiesecretaresse bij de Raad van Bestuur van KPN en als Account-manager bij KPN Autolease. 
 
Ook heb ik enige tijd in het buitenland gewoond, wat mijn horizon zowel letterlijk als figuurlijk heeft verruimd.
 
Ik ben trotse moeder van een volwassen zoon.
 
In mijn verschillende werkzaamheden werd steeds duidelijker dat ik een luisterend oor heb voor anderen. Zelf liep ik in die tijd wel tegen de barriere op dat ik niets anders had te bieden dan het luisterend oor. Toen ik eenmaal door mijn eigen manier van functioneren met een burn-out thuis ben komen te zitten, was dit niet alleen een (lang) moment van bezinning, het bood mij ook de mogelijkheid om het roer helemaal om te gooien.
Ik heb toen besloten meer te gaan doen met mijn behoefte om daadwerkelijk mensen te (kunnen) helpen en ben een opleiding tot eclectisch hypnotherapeut gaan volgen (4-jarige HBP opleiding).
De aanvulling met energiewerk was voor mij een logische, volgende stap en ik heb daarvoor een opleiding gevolg bij o.a. de Nederlandse afdeling van de Healer Practitioner Association international (H.P.A.I.) tot spiritueel Healer/counselor. Inwijdingen voor Reiki heb ik tot en met het Masterschap mogen ontvangen. Universal White Time Healing (UWYH) heb ik zowel in de Healing als in de Kristalhealing alle 4 de levels behaald. Inmiddels dit alles aangevuld met Reconnective Healing (levels 1 en 2), The Reconnection en Soul Body Fusion.
 
Ik ben aangesloten bij de NBVH (Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten), Stichting RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) en uit dien hoofde onderheving aan het tuchtrecht dat verzorgd wordt door de Stichting Tuchtrecht Beroepen Natuurlijke Gezondheidszorg (TCZ), ook geregistreerd bij de door de overheid ingestelde organisatie SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg.)  HPAI (Healer Practioner Assosiation Internation) en NL COACH (registratienr 39907)
Amethisten in mijn praktijk ruimte

Door met energiewerk bezig te zijn, wordt mijn intuïtie vergroot en durf ik hier meer en meer op te vertrouwen, wat mijn werk en mijn persoonlijk leven ten goede komt!

Het helpen van mensen geeft veel voldoening en toch miste ik het werken met groepen, het lesgeven.

In 2005 heb ik de opleiding Docente Weerbaarheid voor het basisonderwijs afgesloten met een diploma van het NISB en sinds 2005 geef ik weerbaar-heidslessen aan groepen 7/8 van het basisonderwijs.

Ook geef ik al enige jaren Mindfulness via de Volksuniversiteit Spijkenisse.