Ons eerste contact is vaak via de mail, omdat ik reageer op een bericht van jou via het contactformulier. In de mail vraag ik je of ik je mag bellen. Dat doe ik op een moment dat jou het beste uitkomt en ik zal altijd vragen of het uitkomt dat ik bel.

In het telefoongesprek beantwoord ik jouw vragen, ik leg uit dat ik voldoe aan alle wettelijke voorwaarden, zodat ik vanuit de Aanvullende Verzekering gedeeltelijk word vergoed.

Tevens leg ik uit dat ik diverse officiële documenten in mijn praktijk voer, die ondertekend dienen te worden door jou en mij. Per beveiligde mail (G Suite) stuur ik je ter informatie de verschillende documenten, maar je kan ze ook al hier op de site zien. Wij ondertekenen beide deze documenten; jij krijgt een setje mee voor jouw administratie en ik bewaar 1 setje in jouw cliëntenmap zolang er sprake is van therapie. Na het afronden van de therapie,  scan ik alles in en bewaar dat 20 jaar op een USB-stick in een kluis. 

Tijdens de intake vraag ik of je bij de huisarts bent geweest, om in ieder geval eventuele medische oorzaken uit te sluiten. Ik vertel ook dat ik net als de huisarts, gebonden ben aan geheimhouding van wat wij met elkaar bespreken. Niets van onze gesprekken komt – zonder toestemming van jou – naar buiten.

Aan de hand van een vragenlijst wordt een algemeen beeld gekregen van de leefomgeving, waarom je bij mij komt, waar je aan wilt werken en wanneer jij je doelstelling van de therapie hebt behaald. Ik leg uit welke technieken ik denk in te kunnen zetten. ik zal een schatting geven van het aantal sessies wat ik denk nodig te hebben.

zeilbootje

Elke volgende ontmoeting, wordt gesproken over de inzichten die zijn ontstaan en veranderingen die je misschien al opgemerkt hebt. 

Vragen die ik regelmatig aan je zal stellen, zijn: ;

  • Hoe is het nu? 
  • Hoe is de afgelopen periode gegaan?
  • Waar ben je tegen aangelopen?
  • Wat is goed gegaan?
  • Wat is minder goed gegaan?

 

 Evaluatie momenten

Regelmatig is er een korte (tussen)evaluatie. Aan de hand van de beschreven doelstellingen die in de intake naar voren zijn gekomen, wordt gecheckt op het (procentueel) behalen van deze doelstellingen.

 
 

Onderbewuste

Ik werk samen met jouw onderbewuste. Jouw onderbewuste kent jou het beste en wil dat het goed met je gaat. Juist omdat ik met jouw onderbewuste in samenwerking ga, zijn mijn sessies zeer effectief. Vaak gebruik ik het zinnetje; jouw onderbewuste is de kapitein op jouw schip en ik ben alleen de loods. Ik geef aan waar je naar toe kan, waar een zandbank ligt en hoe je veilig in de haven kan komen.

Werkstijl

Mijn werkstijl kenmerkt zich door:

  • Humor en verantwoordelijkheidsbesef
  • Invoelingsvermogen en compassie
  • Improvisatietalent en veelzijdigheid
  • Flexibiliteit en doelgerichtheid
  • Intuitie en gedegen scholing en bijscholing