Stress & Burn Out

Herman van Veen heeft in een liedje het huidige leven geweldig beschreven; opzij, opzij, opzij … en stukje verder; … rennen, springen, vliegen, duiken, vallen en weer opstaan …

Als ervaringsdeskundige weet ik waar hij het over heeft. Ook ik heb  mee gedaan aan deze race en weet dus heel goed wat het inhoud om uiteindelijk  je voort te slepen door de dag, door alles wat moet … ! Iedereen is druk en merkt op enig moment vooral druk te zijn met dingen die er eigenlijk minder toe doen! Hoe is dat met jou?

Burn Out

Steeds meer mensen ontdekken dat ze op een rijdende trein zitten, waar ze niet zo maar vanaf kunnen. De trein raast maar door, versnelt zelfs … afremmen is er niet bij. Tot het moment dat het niet verder gaat en men spreekt van een Burn Out. Letterlijk opgebrandt zijn!

trein

Het kunnen ontspannen wordt ons helaas niet geleerd op de basisschool. Erger nog, de eerste gevallen van kinderen in de basisschool leeftijd zitten inmiddels ook al thuis met stress en burn out.

weegschaal

Een nieuw evenwicht

De meeste cliënten die ik met deze klachten heb behandeld weten het eigenlijk zelf wel, maar hebben iemand nodig die het ze duidelijk zegt, die hen helpt met duidelijke grenzen herkennen en de weegschaal weer in balans te brengen.

 

Juist omdat ik zelf ook met een Burn Out thuis ben komen zitten, weet ik heel goed hoe de interne drive werkt en weet ook heel goed hoe je met kleine stapjes naar dat nieuwe evenwicht kan toewerken. Natuurlijk betekent het niet dat je alle situaties die stress op kunnen leveren uit de weg kan gaan, wel is het mogelijk om in overleg met mij een op maat gemaakt programma te maken wat er nu wel en wat er nu niet kan. Op deze manier werk je heel snel aan jouw herstel en een manier om voortaan de symptomen van oververmoeidheid te leren herkennen en direct actie te nemen, zodat het je niet ‘overvalt’!

Coaching & Training

De behandeling is gebaseerd op de Flow-Wolf® methodiek. Flow-Wolf® is aangesloten bij de Internationale Stress Management Associatie (ISMA)

Sommige werkgevers kiezen ervoor het traject geheel of gedeeltelijk te betalen. Neem hiervoor contact op met je Human Resource Manager en natuurlijk kan hij/zij mij altijd benaderen voor meer informatie.

ALS JE DOET WAT JE DEED, KRIJG JE WAT JE KREEG!