Gedachtenveld Therapie

Gedachtenveldtherapie is een vorm van therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van het meridianensysteem om stress te neutraliseren. Het is gebleken dat spanning oplost als men tijdens het ervaren van de spanning de handen op elkaar legt en dan op het hart houdt.


De methode is een combinatie van EFT (Emotional Freedom Technique), TFT (Thought Field Therapy), HAT (Heart Assisted Therapy) en EMDR (Eye Movement Desensitisation Reprocessing).

Gedachtenveldtherapie is een zeer cliëntvriendelijke methode die snel doordringt tot de kern van jouw probleem. Je krijgt  inzicht in de oorzaak van je negatieve gevoel dat samenhangt met de reactie op een bepaalde situatie. De situatie kan je vaak niet veranderen maar wel jouw  gevoelsreactie. 

De methode van Gedachtenveldtherapie laat je maar enkele minuten in het negatieve spanningsgevoel komen en dan zwakt het al af. 

Het toepassen van een kort protocol zorgt voor een blijvend effect. Je kan de methode vrij eenvoudig zelf toe leren passen waardoor jouw zelfredzaamheid vergroot wordt.

Deze Gedachteveldtherapie is door Trudy van der Jagt verder uitontwikkeld en sinds september 2014 geregistreerd onder de naam; Trudy’s Gedachtenveldtherapie

Sinds september 2014 is deze methode geregistreerd onder de naam Trudy’s Gedachtenveldtherapie®.