Tijdens de intake wordt gezamenlijk het doel – of doelen – van de behandeling geformuleerd. Dit wordt vast gelegd in het behandelplan. Daarbij wordt ook genoteerd wanneer jij zelf vindt dat je jouw doel(en) hebt bereikt.

Het kan zijn dat je even een tijdje iemand naast je wilt hebben die met je meeloopt, het kan ook zijn dat je zaken aan wilt pakken die je in je dagelijkse functioneren hinderen. Uitzoeken waarom je zo reageert op situaties. Het is allemaal mogelijk.

Mijn persoonlijke doel is om jou bij te staan op deze ontdekkingstocht en je te helpen vanuit je eigen kracht (verder) te gaan.

In de tijd dat je een schouder nodig hebt, heb ik er 2 voor je. In de tijd dat je een luisterend oor wilt hebben, heb ik er daar ook 2 van voor je.

Dit doe ik door je een spiegel voor te houden en te luisteren. Ik weet wanneer ik spreken moet en wanneer ik beter kan zwijgen. Door metaforen maak ik dingen duidelijk. Door visualisaties en imaginaties werk ik rechtstreeks met jouw onderbewuste.

Gedurende de loop van de behandeling krijg je verschillende technieken aan gereikt, zodat je in de toekomst zelf moeilijke situaties het hoofd kan bieden.